RESSURSER

Leting etter karrieremuligheter kan være en utfordrende prosess. Det er viktig at du forstår at prosessen er dynamisk og kompleks. Vi har samlet noen ressurser som kan hjelpe deg på veien. Disse ressursene vil hjelpe deg med å forstå hvordan du skal gå frem for å finne optimale karrieremuligheter i næringslivet.

1. PERSONLIG MERKEVARE

Enhver rekrutteringsprosess er en dynamisk og kompleks prosess. Markedet gjennomgår kontinuerlige endringer som forårsaker at bedrifter stadig er på utkikk etter ny kompetanse og innsikt. Med en gang du har funnet en ny stilling som passer deg må du knytte din personlige merkevare opp mot den spesifikke stillingen.

2. CV (RESUMÉ)

Når du har definert din personlige merkevare må du kommunisere de viktigste elementene til bedriften. Din CV ses ofte på som et sammendrag av din utdannelse, din erfaring og dine personlige egenskaper. Bedrifter starter ofte prosessen ved å se på din CV og du burde derfor kommunisere de viktigste elementene på en tydelig måte.

3. SØKNADSBREV

Din CV fokurserer gjerne på dine erfaringer og egenskaper. Rekrutteringsansvarlige trenger imidlertid ofte mer informasjon for å vurdere ditt kandidatur. De ønsker også at du forteller om de viktigste elementene i din CV i en sammenheng hvor du fremmer de veivalgene du har tatt på en måte som uttrykker din motivasjon for stillingen.

4. INTERVJU

Hvis selskapet finner din personlige merkevare interessant vil de ofte invitere deg til et intervju. Dette er et personlig møte hvor rekrutteringsansvarlig kan stille deg noen oppfølgingsspørsmål. Dette er din mulighet til å demonstrere at du passer organisasjonskulturen og at du har de personlige egenskapene som trengs.

5. ANDRE RESSURSER

Er du på utkikk etter mer informasjon om karrieremuligheter eller annen informasjon som kan forberede deg på prosessen? Vi har samlet en liste med andre ressurser som kan hjelpe deg. Du kan også finne informasjon om BI Internship og hvordan du kan finne et bedriftssamarbeid til din avsluttende oppgave.